my_iphone.jpg
iPhone - 16GB vit, vilken skönhet!

Natten då den släpptes (11 Juli) så köade jag faktiskt utanför Telia här i Stockholm, hur nördigt som helst. Jag ställde mig där kl 22 på kvällen (de öppnade kl 00:01) som nummer 221 i kön. 03:30 så kunde jag äntligen köpa den! Lång tid, men det kändes inte så långt när väl kön började röra sig frammåt. Dessutom bjöd Telia på korv med bröd, frukt (äpplen), chips och läsk. Angående rubriken så fick man även en T-shirt också med texten “Jag har den.”

Nu har jag haft den ett tag och tänkte bara försöka sammanfatta vad jag tycker. Ni som har träffat mig vet ju redan vad jag tycker om den =). Jag gillar den grymt mycket! Några av de coola och sköna features som finns:

 • GPS
 • Bra enterprise-stöd (Exchange, kalender och kontakter direkt mot server)
 • 3G, edge och WLAN
 • Grym Skärm
 • Accelerometer, alltid lika imponerad när den används.
 • iPod, inte att förglömma. Jag använder den faktiskt varje dag.
 • Snuskigt snygg fotovisare/navigator
 • App Store, där man kan ladda ner massa kul program, spel m.m. Det är med dessa som en helt ny värld öppnas.

Program som jag gillar:

 • YouTube
 • Facebook, en slimmad och snygg app. så man kan spana vad som händer från sängen.
 • Tv.nu
 • Midomi, sjung, nynna, säg eller skriv en låt och midomi hittar den. Funkar grymt bra!
 • Tuner, inte riktig radio, men streama från någon av de tusentals internetradiokanaler som finns.
 • VNC-klient
 • RSS-läsare
 • Labyrinth, spel som utnyttjar accelerometern
 • Enigmo, snyggt klurigt 3D-spel
 • Wordpress finns också så man kan blogga mobilt, men jag måste uppdatera här först =)
 • iTunes

Sammanfattningsvis så blir man så imponerad över hur mycket som vävs ihop i den, tex gps med google maps. Har man inte gps-täckning så går den på mobilmaster och triangulerar. Det finns även en app som gör att man kan streama musik från sin hemdator. Det kanske mest imponerande är hur snyggt allting är och presenteras.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker